Zomerse aardappelsalade met spekjes en appel

Een lekker en simpel recept voor zomerse aardappelsalade met spekjes en appel voor 2 personen. Dat is waarschijnlijk waar je naar zocht. Met dit recept maak je een lekkere frisse aardappelsalade die prima als maaltijdsalade gegeten kan worden.

Zelf doe ik graag wat noten door de aardappelsalade maar je kunt de noten ook vervangen door bijvoorbeeld wat geroosterde pijnboompitjes.

Deze koude aardappelsalade maak ik graag in de zomermaanden, dan heb je niet altijd zin in een warme hap ‘s avonds. Meestal maak in wat extra, dan eet ik het de volgende dag bij de lunch nog een keertje. (moet je mijn collega’s jaloers zien staren als ze zelf hun broodje kaas uitpakken!!)

zomerse aardappelsalade voor als je even geen zin hebt in warm eten
zomerse aardappelsalade voor als je even geen zin hebt in warm eten

Ingrediƫnten voor zomerse aardappelsalade met spekjes en appel

  • 400 gram voorgekookte krieltjes
  • 125 gram gerookte spekjes
  • 1 kleine appel
  • Handje rucola
  • Handje cashewnootjes
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 sjalotje

Voor de dressing

  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 kleine theelepel rozemarijn

Zomerse aardappelsalade met spekjes en appel in een paar makkelijke stappen

  • Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de zak (ik halveer de krieltjes vooraf en kook ze iets korter dan wat op de zak staat) daarna even laten uitlekken/drogen in een vergiet
  • In een koekenpan bak je de spekjes krokant, de laatste minuut de gesnipperde sjalot meebakken
  • De appel wel of niet schillen (net wat je wil) en in blokjes snijden, sprenkel er wat citroensap over om te voorkomen dat de appels bruin worden
  • De rucola ook een beetje kleiner snijden
  • Doe de krieltje in een kom en voeg de rucola, appel en spekjes toe
  • Nu even de dressing maken: gewoon alles in een kommetje doen en roeren
  • Doe de dressing bij je zomerse aardappelsalade
  • Schep alles goed door elkaar
  • Zet nog een uurtje weg in de koelkast
  • Garneer op het laatst met een handje lekkere cashewnootjes (of pijnboompitjes)
  • Daarna lekker smullen in de tuin of op je balkon

Veel plezier met dit zomerse recept.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.