Zoete aardappelsalade van zoete aardappels

Aardappelsalade maken we meestal met krieltjes of gewone vastkokende aardappels maar je kunt ook een keer kiezen voor zoete aardappels voor je aardappelsalade. Het kost wel even wat tijd om te maken (we doen de zoete aardappels namelijk in de oven) maar het is wel een heel erg lekker resultaat als het eenmaal klaar is.

Zoete aardappels zijn momenteel helemaal in. Misschien door de superfood rage die gaande is? Geen idee maar het is in ieder geval wel een leuk ingredient om mee te werken en je hebt net weer even iets anders dan de standaard aardappelsalade (en met die salade is trouwens ook niks mis hoor)

Dit recept is goed voor 4 personen

zoete aardappelsalade van zoete aardappels
zoete aardappelsalade van zoete aardappels

Ingrediƫnten zoete aardappelsalade

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 zoete aardappels
  • Beetje paprika poeder
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • Paar sprietjes verse bieslook
  • Peper en zout

Hoe maak je een lekkere zoete aardappelsalade van zoete aardappels?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Boen de aardappels schoon, schillen hoeft niet
  • Snij de aardappels in de lengte in een soort frietvorm
  • Doe de aardappel in een kom en doe daar de olijfolie bij, even goed schudden zodat de zoete aardappelpartjes aan alle kanten wat olie hebben
  • Op een bakplaat leg je een stuk ovenpapier
  • Leg hier de zoete aardappel partjes op
  • Een beetje paprika poeder over de aardappelpartjes strooien en dan kan de bakplaat de oven in.
  • Na ongeveer 40-45 minuten zijn de aardappels gaar, even testen en daarna laten afkoelen
  • Maar ondertussen vast de dressing klaar: Griekse yoghurt, mayonaise bieslook en naar smaak peper en zout door elkaar roeren
  • Doe de dressing bij de zoete aardappels in een kom en schep alles goed door elkaar
  • Deze aardappelsalade is lauwwarm het lekkerste dus ik zou hem meteen opdienen

Veel plezier met dit recept voor zoete aardappelsalade

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.