Vegetarische aardappelsalade met walnoten en honing mosterd dressing

In de zomermaanden heb ik vaak niet veel trek in warm eten en vlees… mwah, hoeft ook niet iedere dag voor mij. Voor mij is op dat soort dagen een lekkere koude vegetarische aardappelsalade helemaal prima. Kost me niet veel tijd om te maken, en het smaakt me prima. Alles in de koelkast wat nodig op moet gaat in die salade en ik maak een extra portie die ik als lunch de volgende dag kan opeten.

Ik maak het mezelf extra makkelijk door voorgekookte krieltjes te gebruiken, scheelt weer een paar minuten. Als het echt lekker weer is wil ik liever op het terras zitten dan dat ik in de keuken sta.

Dit recept is voor 2 a 3 personen

vegetarische aardappelsalade met walnoten

Wat zit er in een vegetarische aardappelsalade?

  • 400 gram voorgekookte krieltjes
  • 1 a 2 stengels lente-ui
  • 1 rode ui
  • 1 klein potje zongedroogde tomaatjes
  • 50-100 gram gepelde walnoten (hoe meer hoe lekkerder wat mij betreft)
  • Verse bieslook
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 kleine eetlepel mosterd
  • 1 kleine eetlepel honing
  • Scheutje citroensap

Hoe maak je een vegetarische aardappelsalade met walnoten?

  • De krieltjes gaar koken in water met een snufje zout
  • Giet de krieltjes af en laat even afkoelen in een vergiet
  • De rode ui in kleine blokjes snijden
  • De lente ui in dunne ringetjes snijden
lente-ui doet het het altijd goed in aardappelsalades
lente-ui doet het het altijd goed in aardappelsalades
  • De zongedroogde tomaatjes in reepjes snijden
  • De walnoten grof hakken
  • Doe de krieltjes in een schaal
  • De lente-ui, zongedroogde tomaatjes, rode ui en walnoten erbij doen
  • Nu nog even de dressing maken: mayonaise, mosterd, honing en citroensap bij elkaar doen en roeren. De bieslook fijn knippen en ook door de dressing roeren
  • Nu kan de dressing bij de vegetarische aardappelsalade met walnoten
  • Schep alles goed door elkaar en zet de aardappelsalade nu nog even een half uurtje in de koeling
  • Klaar om aan te vallen

Met dit soort recepten eet je heel makkelijk een dagje zonder vlees. Kan je echt niet zonder vlees? Doe er dan wat hamblokjes, spekjes, of uitgebakken bacon bij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.