Recept koude aardappelsalade met simpele dressing

Dit is het perfecte recept voor makkelijk zelf te maken koude aardappelsalade. Natuurlijk lekker bij de BBQ maar ook gewoon als maaltijd op een zomerse dag.

In dit recept doe ik graag wat reepjes gerookte kip maar je kunt ook een paar worstjes bakken (of van de BBQ halen) en die er doorheen doen. Net waar je zin in hebt. Het recept is goed voor ongeveer 4 personen. De dressing is erg lekker en heel eenvoudig om zelf te maken.

gesneden aardappels voor recept koude aardappelsalade

Ingrediënten voor recept koude aardappelsalade

  • 800 gram aardappels (vastkokend)
  • 1 zoete appel
  • 200 gram gerookte kipfilet (of worstjes van de BBQ)
in plaats van gerookte kipfilet kan je ook worstjes door de aardappelsalade doen
in plaats van gerookte kipfilet kan je ook worstjes door de aardappelsalade doen
  • 2 flinke augurken
  • 2 lente-uien
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels zure room
  • 1 theelepel mosterd
  • Wat verse bieslook
  • Scheutje citroensap
  • Versgemalen peper en zout

Hoe maak je een lekkere koude aardappelsalade klaar?

  • Kook de aardappels gaar in ongeveer 15-20 minuten gaar
  • Giet de aardappels af en laat even afkoelen in een vergiet
  • De appel in blokjes snijden en sprenkel er wat citroensap overheen (tegen het bruin worden van de appels)
  • De lente-ui snij je in smalle ringetjes
  • De augurken in blokjes snijden
  • De kipfilet in reepjes snijden
  • Nu gaan we de dressing maken: doe de mayonaise en de zure room in een kommetje, voeg daar wat bieslook en peper en zout aan toe en roer tot je een redelijk gladde saus hebt
  • Snij de afgekoelde aardappels in blokjes of schijfjes
  • Doe de aardappels in een grote kom
  • Nu de appel, augurken, gerookte kipfilet en de lente-ui er bij doen
  • Ook de dressing kan er bij in de kom
  • Schep alles goed door elkaar en zet het afgedekt in de koelkast weg voor minimaal 30 minuten (nu kunnen de smaken goed intrekken)
  • Daarna: smikkelen en smullen

Ps: ook lekker om mee te nemen als lunch of als extra hapje bij de picknick

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.