share

Basisrecept Duitse aardappelsalade met ei

by
Ganz einfach! Duitse aardappelsalade met ei

Wie ooit in Duitsland is geweest weet dat de Duitse aardappelsalade superlekker is. Duitse aardappelsalade lijkt erg op de aardappelsalade zoals wij hem in Nederland maken, maar vaak zit er niets meer van een “zuurtje” in.

Onderstaand recept kun je gebruiken als basis voor een lekkere Duitse aardappelsalade met ei. Je kunt er nog vleeswaren aan toevoegen, zoals lekkere ham of uitgebakken spekjes. Zelf maak ik graag aardappelsalade met stukjes worst er in. Het recept voor Duitse aardappelsalade met worst recept staat hier.

Aardappelsalade met ei kun je gebruiken als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue maar het is ook een prima hoofdgerecht tijdens de warme zomerdagen. Serveer er dan een lekkere groene salade bij.

Dit recept is goed voor vier personen

Ganz einfach! Duitse aardappelsalade met ei
Ganz einfach! Duitse aardappelsalade met ei

Ingrediënten voor Duitse aardappelsalade met ei

  • 1 kilo aardappels
  • 1 flinke ui
  • 6 eieren
  • half potje augurken
  • naar smaak toevoegen: blokjes ham, uitgebakken spekjes, bacon, stukjes worst of andere lekkere vleeswaren

Voor de dressing:

  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 à 2 eetlepels mayonaise

Zo maak je lekkere Duitse aardappelsalade met ei

  • schil de aardappels en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar
  • de eieren kook je in 10 minuten gaar, zodat je lekkere hardgekookte eieren hebt
  • snij de hardgekookte eieren in vieren
  • als de aardappels gaar zijn zit je ze af en laat je ze daarna afkoelen
  • pel de ui en snipper de ui in fijne blokjes
  • ook de augurken in kleine blokjes snijden
  • als de aardappels zijn afgekoeld snij je de aardappels in blokjes
  • schep de blokjes aardappel in een flinke kom en voeg daar de gesnipperde uien en de blokjes augurk bij (een paar blokjes augurk apart houden)*
  • maak de dressing klaar: meng de zure room met de mosterd, witte wijnazijn, honing en mayonaise
  • schep de dressing door de Duitse aardappelsalade
  • garneer nu de aardappelsalade met ei en de achtergehouden blokjes augurk

* uiteraard voeg je ook de eventuele blokjes ham of uitgebakken spekjes toe

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aardappelsalade Maken
Close Cookmode