share

Aardappelsalade met sperziebonen en spekjes

by
Aardappelsalade met sperziebonen en spekjes. Perfecte salade voor bij de BBQ maar ook prima als maaltijdsalade

Weet je wat lekker is? Aardappelsalade met sperziebonen. Bak er nog wat spekjes bij uit en je hebt echt een lekkere stevige salade die uitstekend van pas komt als het barbecue seizoen weer van start gaat.

Het beste seizoen voor sperziebonen is in de maanden juli-september. Dan hoeven de sperziebonen niet eerst de hele wereld over te vliegen. Laat die periode nou mooi overeenkomen met de periode dat de bbq vaak van stal komt.

Dit recept is goed voor 2 tot 4 personen (het ligt er aan of je het als maaltijdsalade wil gebruiken of meer als side-salad bij de bbq.

Aardappelsalade met sperziebonen en spekjes. Perfecte salade voor bij de BBQ maar ook prima als maaltijdsalade
Aardappelsalade met sperziebonen en spekjes. Perfecte salade voor bij de BBQ maar ook prima als maaltijdsalade

Ingrediƫnten voor aardappelsalade met sperziebonen en spekjes

  • 400 gram voorgekookte krieltjes
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 eieren
  • 1 bosuitje
  • 1 rode paprika
  • 125 gram gerookte spekjes
  • 2 eetlepels halvanaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • Peper en zout naar smaak (let op: de spekjes zijn ook al zout dus doe rustig met het zout)
de paprika kan je even meebakken met de spekjes of gewoon lekker rauw door de aardappelsalade mengen
de paprika kan je even meebakken met de spekjes of gewoon lekker rauw door de aardappelsalade mengen

Hoe maak je makkelijk een lekkere aardappelsalade met sperziebonen?

  • Kook de krieltjes gaar in ongeveer 12 minuten, even prikken om te testen of ze al gaar zijn. Mijn ervaring is dat er best wat verschil in kan zitten dus ik test het altijd eerst even
  • Ondertussen kook je ook de eieren (9 minuten zodat hardgekookte eieren hebt)
  • Breek de sperziebonen in 2 a 3 delen
  • Kook de sperziebonen in 5 a 6 m minuten gaar
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan
  • Als alles staat te pruttelen en te koken ga je de rest van de groentes snijden, bosuitjes in dunne ringetjes, rode paprika in blokjes
  • Giet de aardappels en de sperziebonen af als ze gaar zijn en laat even afkoelen
  • Doe dan de krieltjes in een flinke kom en doe daar dan de sperziebonen, bosui, uitgebakken spekjes en paprika bij
  • Meng de halvanaise en de mosterd en schep dat bij de aardappelsalade met sperziebonen
  • Nu alles rustig door elkaar scheppen
  • Garneer met partjes hardgekookt ei
  • Wacht tot de salade helemaal goed is afgekoeld voordat je het in de koelkast zet. Lauwwarm serveren is trouwens ook prima

Eventueel kan je de paprika even meebakken met de spekjes

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aardappelsalade Maken
Close Cookmode