Aardappelsalade met beenham

Dit is een recept voor eenvoudige aardappelsalade met beenham en komkommer. In de zomermaanden eten we vaak aardappelsalade als maaltijd of als bijgerecht bij de barbecue.

Ik maak deze salade graag met beenham, maar met andere soorten ham gaat het natuurlijk ook prima. Je kunt gewoon van dit hamblokjes kopen, of je gebruikt van die lekkere rauwe ham (Serrano Ham of lekkere Duitse rauwe ham)

ik maak deze salade altijd met krieltjes (zonder schil) want die zijn lekker snel gaar en dan hoef ik geen aardappels te schillen. Gemak dient de mens toch?

Recept voor aardappelsalade met beenham
Recept voor aardappelsalade met beenham

Ingrediënten voor aardappelsalade met beenham

  • 750 g krieltjes zonder schil
  • één flinke rode ui
  • klein potje zongedroogde tomaatjes
  • één bosje peterselie
  • halve komkommer
  • 75 g rucola
  • 200 g beenham

voor de mayonaise-mosterd dressing:

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • één eetlepel honing
  • versgemalen peper
Met mayonaise en mosterd maak je een heerlijke dressing voor deze aardappelsalade
Met mayonaise en mosterd maak je een heerlijke dressing voor deze aardappelsalade

Hoe maak je en lekkere aardappelsalade met beenham?

  • Kook de krieltjes gaar in ongeveer 15 minuten
  • giet de krieltjes af en laat ze even afkoelen in het vergiet
  • maak de rode ui schoon en snipper de rode ui
  • de zon gedroogde tomaatjes in reepjes snijden
  • snij een bosje peterselie fijn
  • snij de komkommer in blokjes
  • snij de beenham in blokjes
  • de rucola iets fijner snijden (dat eet straks iets makkelijker)
Voeg rucola, of een andere slasoort, toe voor de broodnodige vitamientjes
Voeg rucola, of een andere slasoort, toe voor de broodnodige vitamientjes
  • doe de afgekoelde krieltjes in een grote kom
  • voeg de rode ui, zongedroogde tomaatjes, de helft van de peterselie, de komkommer, rucola en de beenham toe en schep alles goed door elkaar
  • meng in een kommetje ingrediënten voor de mayonaise-mosterddressing
  • meng de mayonaise-mosterd dressing door de aardappelsalade met beenham
  • garneer de aardappelsalade met beenham met de overgebleven peterselie

Laat de aardappelsalade nu even goed afkoelen en zet hem daarna in de koelkast tot gebruik. Natuurlijk kun je nog een appeltje toevoegen of bijvoorbeeld kleine kaasblokjes. In plaats van rucola kun je ook gemengde sla, of veldsla gebruiken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.