Eenvoudige Griekse aardappelsalade met feta en Griekse yoghurt

Deze Griekse aardappelsalade is lekker simpel te maken. Geen gekke ingrediënten waar je speciaal voor de stad in moet. Gewoon een prima salade waar je mee voor de dag kunt komen bij de volgende BBQ.

Voor de liefhebbers: je kunt er natuurlijk een paar olijven aan toevoegen maar zelf heb ik die smaak nog niet leren waarderen.

Wat heb je nodige voor deze eenvoudige Griekse aardappelsalade met feta?

  • 500 gram aardappels (vastkokend)
  • 4 zongedroogde tomaten
  • Stukje komkommer (1/4 komkommer is zat)
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 100 gram feta
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 1 kleine rode ui
  • Beetje peper en zout
Eenvoudige Griekse aardappelsalade
Eenvoudige Griekse aardappelsalade

Hoe maak je snel en eenvoudig een Griekse aardappelsalade?

  • Eerst de aardappels schillen en in 20 minuten gaar koken
  • Laat ze daarna even afkoelen
  • Ondertussen ga je vast alles snijden
  • Feta in blokjes, tomaatjes fijn snijden
  • Uitje snipperen
  • Basilicum fijn snijden
  • Als de aardappels een beetje zijn afgekoeld snij je ze in blokjes
  • Doe de aardappels in een flinke kom en voeg de uien, zongedroogde tomaten, komkommer en de Griekse yoghurt en kruiden toe
  • Schep alles voorzichtig door elkaar
  • Bewaar in de koeling tot het moment van serveren

Meer over Feta

De echte Griekse feta wordt gemaakt van schapenmelk. Het is een kaas die nauwelijks gerijpt is en je kunt hem prima in blokjes snijden. Er bestaat ook feta van koemelk, die komt meestal uit Nederland of Denemarken. De smaak van feta is pittig en zout, doe dus rustig aan met extra zout toevoegen in je gerechten want de feta is meestal al zout genoeg.

In feta zit per 100 gram 238 Kcal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*